Kaatje Slagter de vrouw van de burgemeester

Kleding van Toen draag ik tijdens rondwandelingen op de Zaanse schans onder andere voor Holland Village tours

Mijn nieuwe aanwinst een soort van bootjes ketting . Het echte kan ik niet betalen maar deze komt er dichtbij. Ook deze weer met een lieve korting kunnen bemachtigen bij Frans Kuijper deze keer via zjn zoons . Zij hadden het verhaal van Frans gehoord dus helpen zij mij ook mijn doel te vewezenlijken . Er ligt nu nog een armband …….die moet ik nog even opsparen.

Dit hele mooie tasje heb ik georven van de oma van ..”zomaar een mevrouw” die het geweldig vond wat ik doe en verteldde mij dat zij het een eer zou vinden en dat haar overgroot oma het wel heel leuk zou vond dat het weer gebruikt zou worden. De foto is uit ongeveer 1890 . De foto is genomen in den Helder. Ik ben zo vereerd dat ik het mag dragen …dat ik het nooit meer weg doe . Deze is later voor mijn kleindochter.

Bij mijn kostuum draag ik een chatalaine . Dat is gereedschap om te kunnen borduren als ik bij mijn vriendinnen zit ( anno 1750) er waren ook chatalaines voor huis houdsters maar dan met sleutels enz eraan. Omdat deze chatalaines zo kostbaar zijn heb ik heel lief steun gekregen van juwelier Frans Kuijper te Wormerveer. Frans heeft mij zo lief geholpen met het verkrijgen van deze chatalaine met een royale korting . Dank je wel Frans

hoofd bedekking